Evenimentul Sportiv al Orașului Brașov – Brașov Cup 2015 este unul din cele mai importante din pesiajul sportului brașovean. Cu doar o zi înaintea startului oficial al competiției a avut loc conferința de presă de prezentare, la sediul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Brașov. La întâlnirea cu mass media au fost prezenți dna. Adina Durbacă, viceprimar al muncipiului Brașov, Ciprian Jurubescu, președintele Comitetului de Organizare al Brașov Cup 2015, Emilian Cernica, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov, dar și directorul tehnic al echipei Chernomorets Balchik (Bulgaria), Emil Todorov.

„Municipiul Brașov încurajează și sprijină organizatorii turneului Brașov Cup, competiție ce a ajuns deja la a 7-a ediție. Vor veni peste 2500 de copii, antrenori și jucători din 6 țări, care vor contribui la dezvoltarea turismului sportiv din Brașov. De altfel, pe lângă tursimul cultural, foarte important în cursa pentru a fi desemnați Capitala Culturală Europeană în anul 2021, turismul sportiv este o componentă la fel de importantă, care ne ajută să promovăm imaginea Brașovului în Europa. Ne bucurăm că putem să fim de ajutor și le urăm tuturor participanților mult succes”, a declarat Adina Durbacă.


 

Premii și trofee de Champions League


Președintele Comitetului de Organizare al Brașov Cup, Ciprian Jurubescu, a spus că se bucură de implicarea autorităților Municipiului Brașov în susținerea celui mai important turneu din Sud-Estul Europei: „Le mulțumim Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Brașov, Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov, dar și Grădinii Zoologice Brașov și Poliției Locale Brașov pentru ajutorul și susținerea oferită. Brașov Cup este un eveniment ce face parte din componenta turismului sportiv și poate promova foarte bine orașul de la poalele Tâmpei. Vom avea la turneu aproximativ 170 de echipe, din 6 țări, printre ele aflându-se formații ca Ludogorets Razgrad, Debreceni VSC sau majoritatea cluburilor cu nume din Liga 1. Vom oferi premii foarte consistente, ce vor consta în trofee replică ale celebrei cupei ce se oferă câștigătoarei Champions League, dar și premii în echipament sportiv Joma, în valoare de peste 10.000 de euro”.
Jurubescu a mai precizat că un partener important este și Federația Română de Fotbal „care ne sprijină cu tot ce înseamnă partea tehnică. De altfel, în Programul de Dezvoltare al Fotbalului Juvenil din România al FRF pe perioada 2015 – 2020, turneul nostru este cap de listă. Vom avea, ca și anul trecut, oficiali FRF ce vor asista la meciuri și la festivitatea de premiere, fiind posibil ca la a doua perioadă, dacă-i permite programul, să vină chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu”.


„Oportunitate pentru promovarea orașului Brașov”


Directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Muncipiului Brașov, Emilian Cernica, a precizat că Brașov Cup este un eveniment ce poate ajuta la dezvoltarea sportului juvenil: „Noi ca Direcție pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov, sprijinim competiția cu bazele sportive pe care le deținem. Ne bucurăm că putem să dăm o mână de ajutor organizatorilor, într-un proiect ce este foarte benefic pentru promovarea sportului juvenil din Brașov și nu numai. De asemenea, prezența unui număr foarte mare de echipe la start, din mai multe țări, poate reprezenta o foarte bună oportunitate de promovare a turismului sportiv, dar și a imaginii orașului Brașov”.


„Venim cu mare plăcere în frumosul oraș Brașov”


Printre invitații de onoare la conferința de presă s-a numărat și directorul tehnic al echipei bulgare Chernomorets Balchik, Emil Todorov, un fost golgheter al campionatului din țara vecină, având la activ peste 200 de meciur în prima ligă din Bulgaria. „Suntem fericiți că putem onora pentru al doilea an consecutiv invitația lui Ciprian Jurubescu de a participa la Brașov Cup. Este un turneu foarte puternic și ne va ajuta foarte mult. Am venit cu plăcere la întrecere și sperăm să avem o experiență de neuitat. Toți copii, părinții și antrenorii noștri sunt foarte bucuroși că sunt la Brașov, un oraș foarte frumos”, a declarat Emil Todorov.


Scouteri de la echipe de top


La ediția din 2015 a Brașov Cup și-au anunțat prezența o mulțime de scouteri de la echipe de top din Europa. Arsenal Londra, Inter Milano, VfB Stuttgart, Udinese, Empoli sunt doar câteva nume de formații ce vor avea reprezentanți la Brașov pe perioada întrecerii, pentru a vedea la lucru viitoarele talente.


Turneul va debuta joi, 13 august, odată cu meciurile din grupe de la următoarele categorii de vârstă: 2003 (11vs11) – Baza Sportivă Brașovia, 2004 – Baza Sportivă Precizia Săcele, 2005 – Baza Sportivă Metrom, 2006, 2007 și 2008 – Baza Sportivă Carpați. Programul oficial al competiției este afișat pe site-ul www.brasovcup.ro. De asemenea, pe site-ul oficial, www.brasovcup.ro, dar și pe pagina de facebook, www.facebook.com/brasovcup, vă vom ține la curent cu toată desfășurarea competiției.


Evenimentul Sportiv al Orașului Brașov – Brașov Cup 2015 este organizat de CS Colțea 1920 Brașov și Enjoy Sport’s Agency împreună cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Brașov și îi are ca parteneri pe Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov, Grădina Zoologică Brașov, Poliția Locală a Municipiului Brașov și Federația Română de Fotbal.

Go to top