Robert Ilyes este un nume care are o rezonanță importantă în fotbalul românesc. A jucat la două echipe importante din Liga 1, Rapid București și FC Brașov, unde și-a pus amprenta, devenind un idol al tribunelor.

Ba mai mult, Giuleștiul și Tineretului din Brașov au fost a doua casă pentru mijlocașul harghitean, care a pus suflet în toată cariera sa de fotbalist. După ce a agățat ghetele-n cui cum se spune, Ilyes a început munca de antrenorat. Acum face parte din staff-ul de antrenori de la FK Miercurea Ciuc, la copii și juniori. În vara lui 2015 Robert a preluat grupa 2001-2002, cu care va veni în august, la ediția 2015 a Brașov Cup. „Din ce am văzut pe site, se anunță un turneu fantastic la Brașov și abia așteptăm să participăm. Pentru noi o să fie o experiență foarte bună pentru că, în afară de AFC Odorhei, nu avem un adversar pe măsură în Harghita. Eu doar din vara asta am preluat grupa de 2001-2002, astfel că obiectivul nostru la Brașov Cup este să acumulăm experiență și să vedem pe cine ne vom baza în ediția viitoare de campionat. Pentru mine este o mare plăcere să mă reîntorc în Brașov, un oraș atât de drag mie. Totdeauna vin cu mare bucurie și fericire la poalele Tâmpei, pentru că știu că am fost iubit atâtat timp și că mă simt ca acasă. Puțini jucători s-au bucurat de o astfel de afecțiune din partea suporterilor brașoveni și pot spune că mă mândresc cu asta. Rămâne să ne vedem în august”, a declarat Robert Ilyes.

Fostul „stegar” nu este prima oară la Brașov Cup. El a mai fost la cel mai important turneu din SE Europei în urmă cu câțiva ani, ca să-i încurajeze pe cei mici, iar acum este pentru prima oară în calitate de antrenor.

Go to top