Dacă ajungi la Brașov, atunci trebuie să mergi neapărat și în celebra Poiana Brașov, denumită Perla Carpaților. Situată la 12 km de centrul orașului, Poiana Brașov este o stațiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracție turistică de renume internațional, și un cartier al municipiului Brașov. Poiana a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a locației datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici.

Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. Până în preajma lui 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic - Poiana-Postăvarul - pe o lungime de 2.150 m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.
Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul - 458 m, Kanzel - 350 m, Sulinar - 2441 m, Ruia - 540 m, Subteleferic 1 - 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului - 2860 m, Drumul Roșu - 3821 m, Stadion - 300 m), terenuri de sport, patinoar, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane.
În 2013, Poiana a găzduit, alături de Brașov și Râșnov, Fetsivalul Olimpic al Tineretului European, iar acum este în cursă cu Lausanne pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020.
De asemenea, drumul ce leagă Brașovul de Poiana Brașov este poate cel mai celebru traseu pentru împătimiții de raliuri și curse auto din România. În fiecare an, el face parte din Raliul Brașovului, cea mai cunoscută cursă din țară.

Go to top