Brașov Cup a fost și va fi tot timpul turneul de referință pentru fotbalul de copii și juniori din România și nu numai. Ambițiile și rivalitățile, meciurile tari, dar și atmosfera de la Brașov contribuie la un eveniment foarte reușit. Dacă zilele trecute scriam despre întrecerea brașoveană ca o rampă de lansare spre campionatele puternice din Europei, acum a venit rândul să vorbim și despre foștii puști care au ajuns la marile puteri ale fotbalui românesc, precum Dinamo sau Steaua. De-alungul celor 6 ediții de Brașov Cup au fost prezente la poalele Tâmpei câteva nume sonore ce fac parte acum din loturile celor mai puternice echipe de la noi, Steaua și Dinamo.


Patrick Petre (fiul fostului căpitan al lui Dinamo, Florentin Petre), Dorin Rotariu (nepotul fostului mare internațional stelist, Iosif Rotariu) și Ionuț Șerban au fost cu echipele de juniori ale „câinilor roșii” o prezență constantă la Brașov, unde au ajuns de fiecare dată în fazele finale, impunându-se de câteva ori. Talentați, dar cu un fizic mai firav, cei trei dinamoviști au căptătat experiență cu ajutorul Brașov Cup, iar acum, se pot mândri că sunt o parte importantă din echipa de seniori din Ștefan cel Mare. Patrick Petre a debutat frumos în Liga 1, reușind să înscrie și un gol la doar 16 ani, în vreme ce Ionuț Șerban, a revenit în „Groapă” ca senior, după ce a evoluat o perioadă și pentru Sportul Studențesc.
Dacă Patrick și Ionuț au încă multe de demonstrat pentru a satisface pretențiile suporterilor, Dorin Rotariu este de mai bine de două sezoane o piesă de bază în angrenajul „câinilor roșii”, reușind mai multe goluri, dintre care două chiar în Derby de România, Dinamo – Steaua. De altfel, Roti a început foarte bine și actualul sezon, aducând victoria lui Dinamo, pe propriul teren, împotriva celor de la CSU Craiova.
 
Lotul de seniori al Stelei, un vis împlinit


Și Steaua a fost foarte bine reprezentată la Brașov Cup de-alungul celor 6 ediții disputate până acum. Din componenții actuali, doi jucători ai campioanei, Alexandru Tudorie și Valentin Cojocaru, au jucat la întrecerea brașoveană. Alex Tudorie a participat cu echipa din orașul său natal, Oțelul Galați, evoluțiile de la Brașov Cup aducându-i un transfer la Academia de Fotbal a celebrului club, AC Milan. Alexa s-a întors apoi în România, tot la Oțelul, unde și-a arătat măsura talentului său sezonul trecut, făcându-i pe cei de l-a Steaua să-l vadă o soluție perfectă pentru gruparea antrenată de Mirel Rădoi.
Spre deosebire de Tudorie, Valentin Cojocaru a participat cu Steaua la Brașov, arătând încă de pe atunci o siguranță și un plasament foarte bun pentru un portar. Vali și-a așteptat rândul și, după plecarea lui Arlauskis, a devenit portarul titular la câștigătoarei ultimelor trei campionate ale Ligii 1.
Ambii trag tare acum pentru a o ajuta pe Steaua să ajungă din nou în grupele celei mai tari competiții intercluburi din lume, Champions League.

Cei cinci fotbaliști enumerați mai sus vor fi, în sezonul actual adversari, dar în cel mai mare derby al României, cel dintre Steaua și Dinamo, primul episod fiind programat pe 9 august.

Go to top